Egy képzés, ami aranyat ér: HR Kihívások - Új munkatárs keresés

Egy kreatív ötlet és egy tehetséges ember nem elég, hogy sikeres vállalkozást hívjunk életre. Egy cég sikere abban áll, hogy a létrehozástól a fenntartáson át a fejlődésig milyen folyamatokon megy át, mely konstrukciók fontos alkotóeleme az ember.

A hasznos munkatárs tudja, mi a feladata, de kérdez, ha szükséges; mer tanulni és fejlődni; tudja, hogy a cég fejlődése - és ezzel sikere - a kollégákon és rajta múlik. A jó és a legjobb munkatársat kiválasztani nehéz. Tapasztalat és tudás szükséges hozzá, ebben segít az OpenJobs KKV Akadémia.

Egy képzési sorozat, ami azon célból alakult, hogy a KKV szektor segítségére legyen egy havonta ismétlődő programsorozattal, induláskor Budapesten, majd a vidéki nagyvárosokban is. A november 3-i budapesti rendezvényen az egyik legfontosabb tényező, az új munkatárs kiválasztásának folyamatával segítik a résztvevőket, hogy a lehető legjobb módszert alkalmazva előrelépjenek a munkaerőpiacon.

Egyre nagyobb szakmai tudással, tapasztalattal rendelkező jelentkezők és bizonyítani vágyó pályakezdők közül kell kiválasztanunk jövőnk reménységét - abban a  tudatban, hogy hazánk egyre nagyobb elvándorlása elszívja a lehető legjobb munkaerőt. Megtartásukhoz, visszacsábításukhoz olyan szempontrendszert kell felállítanunk, amelyek versenyképesek a külföldi kínálattal.

Rossz döntésből is okulhatunk

Nemcsak jó döntéseinkkel vihetjük előre a céget, hanem a rosszakkal is - feltéve, ha okulunk belőlük. Nem a megfelelő embert kiválasztani egy fontos pozícióba, ezen rossz döntések, hibák közé tartozik. Ezt hamar orvosolhatjuk, ha megtanuljuk, milyen szempontok azok, amelyek alapján hamar, időveszteség nélkül eldönthetjük valakiről, alkalmas-e.

Ehhez nem szükséges más, mint a KKV Akadémia aktív résztvevőjeként meghallgatni az előadókat, akik sikeres vállalatvezetőkként és előadókként sokat tapasztaltak a sikerről. Készek átadni tudásukat, megosztani sikereik titkát, így meggondolatlanság kihagyni a lehetőséget, hogy fejlődjünk, általunk pedig munkatársaink és cégünk is.

A kerekasztal lehetőséget biztosít, hogy kérdéseinkre választ kapjunk, hasznos tanácsokkal, ötletekkel térjünk haza. Olyan emberek kézzel fogható tapasztalataival gazdagodhatunk, akik országszerte ismertek, elismertek.

Molnár Kristóf az OpenJobs ügyvezetőjeként, Zeisky Ákos pedig az ESSENTIA élén testközelből ismerte meg a siker titkát, hiszen mindketten a megfelelő látásmód és stratégia kiépítését látja előremenetelük fókuszában. Előadásukkal megismerhető egy új szemléletmód, amely segít kialakítani bennünk egy helyes rendszert.

Danny Blue mentalistaként hihetetlen módszerrel képes percek alatt felmérni a jelentkezők képességeit, valamint hogy az illető mennyire megfelelő egy adott pozícióra.  A mai rohanó világban pedig, egy ilyen módszerrel a zsebben hazatérni a KKV Akadémia képzéséről, kétség kívül aranyat ér.

Természetesen egy délután alatt nem sajátítható el teljes mértékben az a tudás, mellyel sikeres kiválasztási folyamatot kezdhetünk, azonban bőven elég alapot szolgáltat, hogy a továbbiakban saját tapasztalatainkkal bővíthessük azt a szempontrendszert, ami alapján jövendőbeli kollégáinkat osztályozzuk.

2016. 10. 25.
Vissza a hírekhez