Első Openjobs KKV OpenMIND rendezvény. (2016. November 3. 14.00 – 18.00)

KKV-knek szóló rendezvényekből egyre több kerül a palettára az elmúlt években. Ezek közül vannak amelyek speciálisan egy területre, míg mások szélesebb kört lefedve próbálnak információkat, tájékoztatást nyújtani az érdeklődő cégeknek.
Az Openjobs állásportál és az ESSENTIA™ brand által életre hívott KKV Alapozó rendezvénysorozat az aktuális ezen a területen.

Az első rendezvény 2016 November 3-án került megrendezésre, az impozáns Openhouse központ iroda konferencia termében. A rendezvény témája a “HR kihívások” főcímet és “Az új munkatárs keresése” alcímet kapta, mellyel behatárolhatóvá tette a tartalmi célkitűzést is a szervező csapat. Ígérete szerint három előadó prezentációjával mutatják be azokat a területeket amelyekkel a KKV szektor segítségére lehetnek a munkatárs kiválasztásakor.

Délután kettő órai kezdettel egy pár mondatos köszöntő és a rendezvénysorozatot bemutató felvezető szöveg indította a programot. Molnár Kristóf az Openjobs tulajdonosa és Zeisky Ákos, az ESSENTIA™ alapítója röviden vázolták a napi programot, megosztották a sorozat létrejöttének okát és célját, továbbá biztatták a közönséget az interaktív részvételre.

Az első előadás a “Kell egy EMBER” címet kapta, melyben Zeisky Ákos arról mesélt közel egy órában, hogy milyen fontos dolgokra kell egy cég, vállalkozás életében figyelni még mielőtt egyáltalán felmerül az új emberek bevonásának igénye a cégbe. Melyek azok a területek amelyek esszenciálisak a jó szervezeti működés alapozásában, és megkönnyítik az új kollégák integrálását a cégbe, csapatba. Az érdeklődők a bőséges információk után kaptak összefoglalót, amivel akár már másnap elkezdhetnek dolgozni.

Ezután Molnár Kristóf “A sikeres tartalom” témájú előadása következett, amiben a hirdetések lettek górcső alá véve. Itt kitértek a hol és hogyan hirdessünk témakörön belül olyan részletekre is, mint a helyesírás fontossága, a szöveg bősége, a megfogalmazás árnyalása, a hirdetési címsorok tesztelésének jelentőségére is. Szó volt egyéni tapasztalatokról, színes élethelyzetekről és az évek során szerzett bölcsességekről, amelyeket jól összefoglalva egy lelkes prezentációban kaptak meg a KKV képviselők.

A két előadást egy rövid szünet követte, amely után Danny Blue mentalista “Az emberismeret, és interjú helyzet” témájú előadása következett. Sokakat érdekelt hogy hogyan kapcsolódik a mentalista  a HR-hez, és Danny erről az előadása alatt folyamatosan és következetesen győzte meg az őt hallgatókat. Megtudhattuk, hogy a hazugság hogyan leplezhető le, mikből fakadhat és milyen módon észlelhető a mindennapokban. A szakmai felkészültséget kiegészítette olyan tanulmányokkal, kutatásokkal, melyek színesítették a tartalmat, a programot és ezek által vonta be a közönséget, átadva ezzel a tudásanyagot és emlékezetessé téve a délutánt. 

Mivel Danny előadása a nagyfokú érdeklődés és interaktivitás miatt közel 90percesre nyúlt, így a tervezett kerekasztal beszélgetés helyett a lezárást, egy a közönség sorainak kérdéseiből álló blokk követte. Kérdések merültek fel, különböző interjú helyzetekkel kapcsolatban, az embertípusok és a jó döntés összefüggésében, illetve a kiválasztás nehézségeiről is.

A kérdések során felmerült az emberek elkötelezésnek, megtartásának a fontossága, ami a szervezők elmondása szerint, egy teljesen külön rendezvényt érdemel, a tartalom mélysége és lehetőségeinek bemutatása miatt.

Így zárult az első Openjobs KKV alapozó rendezvény, a jelenlévők hangulata és gyors helybeli visszajelzései alapján tartalmas délutánt töltöttek el együtt.

Várjuk a folytatást.

 

Íme a részvevők véleménye: 

„Tetszett a rendezvény, legközelebb is szívesen részt vennék rajta”

„A rendezvényt nagyon hasznosnak találtam, sok olyan információval és ötlettel gazdagodtam, amit azóta már volt is alkalmam kipróbálni pl. a személyes interjúk során.” 

„Nagyon élveztem az előadás mindhárom részét. Több mint 10 oldalt jegyzeteltem, rengeteg hasznos gondolatot, "aranyköpést", motivációt hoztam haza!    

Kristóf előadásában az tetszett, hogy saját élete példáit,történeteit, sztorikat hozott fel, ettől életszerűbb lett, és "kézzelfoghatóbb". Fura,hogy pont azokat az ikonokat hozta fel példának, akiket én is szeretek és követem a műveit.(pl.Steve Jobs, Bill Gates). A mondanivalója abszolút odaért Hozzám, fontos momentumokra hívta fel a figyelmemet, illetve segített a bennem rejlő gondolatokat megfogalmazni, tudatosítani, kezelni.

    Ha szabad egyetlen építő kritikát említenem: az előadás módja nem volt túl határozott, mentségére legyen, hogy az első előadása volt, ez biztos változni fog. A legjobb volt az egészben, hogy hazafelé Győrig már tűkön ültem, és alig vártam a másnapot, hogy beépítsem a saját vállalkozásomba a hallottakat, mely ismét fura módon Rám illett, mintha Nekem találta volna ki. :) Kedvenc monológjaim tőle: "A növekedés alapja, ha beengeded a tudást", és " Jóból-Kiváló" a "Siker kulcsa az ember".

    Ákos is nagyon szimpatikus volt, aki tudja miről beszél, ettől lett hiteles Nekem. Biztos, hogy nem tudtam volna olyan kérdést feltenni, amit ne tudott volna "kivesézni". Az összeállított anyaga is kiváló volt, megnyerő és motiváló személyiség.

    Danny "neve" fogott meg a legjobban először a kiírásban. Mégis inkább magát adta el a nap végén, mint a "szakmai" részt, amit magával hozott. A megközelítése számomra súrolta a megfogható (használható) és a megfoghatatlan határt. Tény, a téma is kényes volt, vagy az idő volt kevés... Ezenkívül azonban óriási hangulatot teremtett pár perc alatt a teremben személyiségével. Nála is tetszettek a saját hétköznapi életéből vett példái, valamint gondolkodásmódja.

    Mindent összevetve abszolút pozitívra értékelem az I. KKV AKADÉMIA rendezvényt!
   
    Mindenképpen szeretnék ott lenni a következőn is, nagyon jó hangulat alakult ki, sőt, barátomnak is meséltem Rólatok, aki szintén vállalkozó,és neki is tetszett az elmondottak alapján.”

„Érdekes és szórakoztató volt a rendezvény.”

„Érdekesek voltak az előadások, inkább összefoglaló jelleggel hatottak, mint újdonság erejével :)”

„Jó volt a rendezvény de én másra számítottam.”

2016. 11. 24.
Vissza a hírekhez