Hogy alakítsd ki munkahelyi íróasztalod?

Aki irodai munkát végez, sokszor érezheti magát beskatulyázva, hiszen a formális körülmények között időnként megreked a munkaereje – ez főleg a kreativitást igénylő szakmákban okoz gondot, azonban miden asztalhoz kötött munkánál fontos szerepet játszik a környezet. Hangulatunk nagyban hozzájárul mindennapos munkánk sikeres elvégzéséhez, ezért fontos, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk közvetlen környezetünkből.

 

Személyes tér kialakítása

 

A munkahelyi rutinunk kialakításának fontos része irodánk berendezése, ezen belül is a legfontosabb az íróasztalunk, hiszen több órát egyhuzamban mellette töltünk el. Hogy kényelmesebben tudjuk feladatainkat végezni, formájuk ízlésünkre a berendezést, különös tekintettel az asztalra – természetesen nem szabad a végletekig fokozni a személyes tér hatását. Nem szabad elfelejtenünk, hogy munkahelyünk nem az a közeg, ahol határok nélkül kibontakozhatunk.

 

Praktikusság és jó kedv

 

Hogy munkánk valóban gördülékenyen menjen, nem szabad figyelmen kívül hagynunk az érzelmi telítettség mellett a praktikussági szempontokat sem. A telepakolt íróasztal látványa nemcsak kevésbé esztétikus, de amellett hogy kollégáinkat is zavarhatja, munkánkban is gátolhat. Az íróasztal nagy felületet sokakat arra csábít, hogy minél több dolgot elhelyezzen rajta – mondván, így lesz személyesebb a tere.

 

Az íróasztalunk, munkafelületünk célja azonban – ahogy nevük is mutatják – elsősorban a hatékonyság növelése, csak ezt követi a személyes tér kialakítása. Egy-egy fénykép, bögre nem zavarhat a hatékonyságban, azonban ha ezek a tárgyak megsokasodnak, a hasznos területet vesszük el magunk elől.

 

Tartsuk szem előtt a fontos dolgokat – többször előkerülő mappák, telefon- és cégregiszter mindig karnyújtásnyira legyenek. A zsúfoltság elkerülése érdekében mindig rendszerezzünk: a mappák és dobozok nagy segítséget jelenthetnek, ha szükséges, ezeket címkézzük is!

2016. 07. 26.
Vissza a hírekhez