Munkahelyváltás - milyen viszonyban maradjunk régi főnökeinkkel?

Habár a nyár nem kimondottan a munkahelyváltások időszaka, előfordulhat, hogy ilyenkor adjuk a fejünket – kényszerből vagy csupán a változásra való törekvés miatt – újításra. Az új kapcsolatok építésére mindig nagy hangsúlyt fektetünk – főleg az új munkahelyen történő beilleszkedés során, azonban legalább ennyire kell figyelnünk a régiekre – hiszen ezek sokáig elkísérnek bennünket.

 

Annak függvényében, hogy milyen kapcsolatban álltunk kollégáinkkal, munkahelyi vezetőinkkel, érdemes ezt a viszonyt a munka megszüntetésével is ápolni - kivétel képez ez alól, ha feloldhatatlan munkahelyi/személyes ellentét miatt voltunk kénytelenek váltani. Ezt a viszonyt érdemes magunk mögött hagyni.

 

Új munkahelyünkön sem nézik jó szemmel, ha régi munkahelyünkkel kapcsolatban nem vagyunk lojálisak, ezért törekedjünk rá, hogy volt munkáltatónkról, munkánkról ne panasszal beszéljünk – természetesen túlzottan, egyoldalúan dicsérni sem érdemes, hiszen a gyakorlott szem könnyen kiszúrja ezeket a hibákat.

 

Új munka, új élet

 

Munkahelyváltáskor bizonyos szempontból véget kell vetni munkakapcsolatainknak a régi cégünknél, ez azonban nem jelenti azt, hogy a cégen belül kialakult kapcsolatoknak is meg kell szakadniuk. Szerencsés esetben barátságok alakultak ki a kollégák között - akár a vezetőkkel is.

 

Ezt a jó viszonyt érdemes ápolni – egyrészt személyes okokból, másrészt mert bármikor szükségünk lehet régi főnökünk, kollégánk tanácsára vagy segítségére.

2016. 07. 26.
Vissza a hírekhez