A folyamatos álláskeresés fontossága

Ha munkanélküliként kényszerülünk rá, hogy az álláshirdetések között keresgéljünk, interjúkra járjunk, esetleg képezzük magunkat, szűkebb zónán belül keresgélhetünk, mint egy biztos munkahely mellett, hiszen gyorsabb megoldást keresünk – sokszor kedvezőtlenebb ajánlat mellett ragadunk le. Számos előnye van a folyamatos álláskeresésnek – a legkézenfekvőbb természetesen az, hogy a jelenleginél megfelelőbb ajánlatra bukkanunk. Ez azonban csak egy pozitívum a sok közül.

 

Naprakészség

 

Akkor is érdemes önéletrajzunkat, álláskeresési profilunkat folyamatosan frissítenünk, ha elégedettek vagyunk jelenlegi munkahelyünkkel. Bármikor akadhat egy olyan ajánlat, amely annyira felkelti érdeklődésünket, hogy váltásra adjuk a fejünket. Ez nagy fejlődést jelenthet anyagi juttatásban vagy szakmai előrelépésben. Ehhez azonban jelen kell lennünk a munkaerőpiacon, mint aktív álláskereső, hiszen az állásajánlatok csak úgy találnak meg, ha mi magunk is keressük őket.

 

Fontos tehát, hogy ne várjuk meg, míg szükségünk lesz portfóliónk frissítésére – azaz míg munkahelyváltás elkerülhetetlen lesz -, menjünk elébe a dolgoknak, hogy egy számunkra ideális lehetőségre csak jelentkeznünk kelljen. Ezzel az esetleges kapkodást és az ezzel járó hibalehetőségeket is kiküszöbölhetjük.

 

Fejlődés a cégen belül

 

A hirdetések böngészésével nemcsak ideálisabb ajánlattal találkozhatunk, hanem szembesülhetünk szakmai hiányosságainkkal. Ez azonban javunkra válhat, hiszen ezeket könnyedén pótolhatjuk – akár önképzéssel, akár tanfolyamokkal. Ezáltal értékesebbek leszünk cégünknél, hiszen tudásunk tágabb, nagyobb területet felölel, és versenyképesebbek leszünk az új technikákkal, technológiákkal. Az új ismeretek és tapasztalat kombinációja felbecsülhetetlen értéket adnak a szakmában.

 

Az OpenJobs álláskereső felületen közel 3000 cég keres munkatársat, így mindenki könnyedén találhat elvárásainak megfelelő munkahelyet. Molnár Kristóf ügyvezető azt tanácsolja, mindenki éljen a lehetőséggel, hogy álmai munkahelye rátalálhasson.

2016. 04. 05.
Vissza a hírekhez