Hírek

2016.06.16.A folyamatos túlóra hátrányaiTanárok, orvosok, postások… szinte képtelenség olyan szakterületet találni, ahol ne lenne szükség arra, hogy a dolgozók legfeljebb időszakosan túlórázzanak. A túlóra a cég és a dolgozó együttes érdeke, hiszen mindkét fél hasznot húz belőle. A túlóra lényege azonban a mértékletesség – ha nem vigyázunk, és túlzásba visszük, súlyos következményekkel járhat.
2016.06.09.Nyelvtudás az álommunkahelyértEgyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyerekek már az iskolapadban megfelelő nyelvoktatásban részesüljenek. Sokan nem élnek a lehetőséggel, hogy olyan szintre hozzák fel nyelvi tudásukat, amelyek hosszú távon kamatoztathatók, ami komoly hiba, hiszen fontos készségtől fosztjuk meg magunkat: már az álláshirdetések böngészésekor szűkítjük lehetőségeinket, ha nincs idegen nyelvi tudásunk.
2016.06.08.Jól fizető vagy szerethető munka - lehet mindkettő egyszerre?Mindenki sikereket szeretne elérni életében – legyen az szakmai vagy magánéletet illető. Ha mindkettő teljesül, az a földi boldogsággal ér fel.Sokan azt hiszik, kompromisszumot kell kötniük, ha szakmai sikereket akarnak elérni, mondván: a sikeres, jól fizető és szeretett munka hármasa nem létezik. Létezik, csak sokszor magunknak kell kialakítani hozzá a szükséges feltételeket.
2016.06.07.Első állás - diákmunka, gyakornokságÉletünk első állását megszerezni és megtartani nagy kihívás és eredmény is, ideális esetben pedig nagy büszkeséggel is tölt el, hiszen tapasztalatszerzés mellett fizetéssel járó pozícióba kerülünk. Sokan már diákévei alatt felveszik a munka fonalát – legyen az indok bármi, az ösztöndíj melletti kiegészítés mindig jól jön.
2016.06.03.Jól fizető idénymunka vagy kiszámítható teljes munkaidős állás?Statisztikák szerint egy év alatt ötödével csökkent a munkanélküliek száma. Ehhez a pozitív mutatóhoz nagyban hozzájárultak a közfoglalkoztatási program mellett a különböző programok részeként indított időszaki álláslehetőségek, valamint az idénymunkák is. Fontos kérdés előtt állhatnak azok, akik bevételüket különböző időszakos munkahelyeken töltött pozíciójukból biztosítják, hiszen a nyár...
2016.06.02.Öt dolog, amivel garantáltan ronthatunk a munkahelyi megítélésünkönFolyton azzal foglalkozni, hogy mások mit gondolnak rólunk, eléggé kimerítő érzés. Azonban a munka területén igenis fontos, az hogy hogyan ítélnek meg bennünket a kollégáink. Az OpenJobs munkatársai összeszedtek öt olyan tulajdonságot, amit ha elkövetünk az irodában, garantáltan negatív színben tűntet fel bennünket.