Hírek

2016.06.02.Hogy javítsunk munkahelyi megítélésünkön?Pár kivételtől eltekintve, a pozíciók többsége társas környezetben zajlik, azaz akarva-akaratlanul is munkatársaink között töltjük napunk jelentős részét. Ezért nem mindegy, hogy munkaidőnk milyen minőségben telik – élvezzük vagy éppen szenvedésképp éljük meg. Ahhoz, hogy munkahelyünkön jó benyomást – és tartósan jó véleményt – alakítsunk ki magunkról, már munkánk első napjától odafigyelés...
2016.05.27.Mitől válik vezetővé egy főnök?Egy céget irányítani nehéz feladat – és ez a nehézség csak fokozódik, ahogy terjeszkedik a cég. A legnagyobb nehézség azonban nem a szakmai hozzáértés, hanem a mód, ahogy irányítjuk az üzletünket, ahogy kezeljük beosztottainkat, és ahogy velük együtt dolgozunk. A legfontosabb különbség főnök és vezető között az emberekkel való kommunikáció és együttműködés.
2016.05.25.Négy dolog, amit ne mondjunk az állásinterjún!A munkánk során soha ne a negatív dolgokra és problémákra összpontosítsunk, hanem inkább fókuszáljunk arra, hogy a kérdéses dolgokat hogyan tudnánk mielőbb megoldani. Az alábbi négy mondatot lehetőleg kerüljük az állásinterjún.
2016.05.23.Ezekre figyeljünk az első 10 percben!A munkaidőnk első néhány perce akár az egésznapunkat is meghatározhatják. Az OpenJobs szakemberei most felhívják a figyelmünket, öt olyan dologra, amit lehetőleg igyekezzünk elkerülni reggel.
2016.05.23.Ezeket a tulajdonságokat keresik a munkaadók!A HR-esek az önéletrajz átnézésekor és a felvételi beszélgetéskor felmérik, hogy vajon a jelöltben megvannak-e azok a tulajdonságok, amiket ők keresnek. De hogy ezek milyen jellemvonások? Az OpenJobs munkatársai most bemutatnak néhányat. 
2016.05.20.Mit árul el rólunk testbeszédünk a tárgyalás során?Akár egy álláslehetőségről, akár már egy meglévő állás keretein belüli üzletkötésről van szó, egyaránt igaz, hogy a sikerhez nem elegendő a szakmai tudás. Tapasztalat nélkül – mit és hogy vár el tőlünk a másik fél -, megfelelő hozzáállás nélkül csak távoli kapcsolatba kerülhetünk a remélt eredményekkel. Sikerünkhöz sok apró dologra is figyelnünk kell, hiszen sokszor egyenlő szakmai tudás mellett...